Toptips voor mensen die nog niet zo lang beleggen en peer-to-peer-leningen

Spread the love

De meeste mensen doen nooit iets anders dan hun geld verdienen, het op een bankrekening zetten en het uitgeven. Misschien heb je een paar vrienden die praten over beleggen, maar het leek altijd een beetje overweldigend of over je hoofd. Beleggen lijkt misschien ontmoedigend voor mensen zonder ervaring, maar er zijn enkele opties voor diegenen die hun tenen in de beleggingswateren willen steken. Investeren in peer-to-peer-leningen (P2P-leningen) wordt steeds populairder, omdat het veel minder ingewikkeld is dan traditionele beleggingsmethoden en het een stuk eenvoudiger is om aan de slag te gaan.

P2P in een notendop

Peer-to-peer-leningen, afgekort als P2P-leningen of p2p lending en vaak aangeduid als crowdfunding, is een systeem dat mensen die geld willen lenen – leners – koppelt aan mensen die willen investeren en meer willen verdienen – geldschieters of investeerders. Bedrijven (zoals Bondora) bieden hun diensten aan om leners online met investeerders te matchen, wat lagere overhead mogelijk maakt en operaties veel goedkoper maakt dan traditionele financiële instellingen (zoals banken). Dit zorgt voor een hoger rendement voor beleggers en lagere rentetarieven voor leners. Natuurlijk is er altijd een risico omdat leners de leningen niet kunnen nakomen (oftewel stoppen met betalen).

Nu je een idee hebt hoe het werkt, laten we enkele eenvoudige tips bekijken om je op weg te helpen.

Onderzoek P2P lending platforms

Voordat u begint met geld bijverdienen met werkzaamheden zoals beleggen, is het belangrijk om uw due diligence te doen en de verschillende beschikbare P2P-leenplatforms te onderzoeken. Geen twee P2P-platforms zijn hetzelfde en het wordt aanbevolen om te beginnen met een platform met een solide staat van dienst. Om niet te zeggen dat je niet iets nieuws moet proberen (vooral in de wereld van succesvolle startups van vandaag), maar – wanneer je net de P2P-kredietwereld binnengaat – wordt het aanbevolen om te beginnen met een beproefd en waarheidsgetrouw platform. Dus waar moeten nieuwe beleggers op letten in een P2P-leenplatform?

Zoals gezegd, zoek een platform met een solide trackrecord. De kans is groot dat het iets goed doet als het al een tijdje bestaat. Het heeft ook voldoende tijd gehad om knikken en groeipijnen op te lossen, wat betekent dat het hopelijk een vrij naadloze gebruikerservaring oplevert.

Een betrouwbaar platform zou in staat moeten zijn om gegevens te verstrekken en hun gemiddelde rendement van eerdere investeerders te tonen, de gemiddelde wanbetalingsratio, hoe zij leners screenen en hun proces voor het verwerken van late betalingen.

Zoek naar een platform met een speciaal helpcentrum dat de klantenondersteuning benadrukt. Als er een toegewijd team is voor investor relations en klantenondersteuning, nog beter. Als je een beginner bent en met geld omgaat, is het altijd frustrerend wanneer je een probleem hebt en hulp nodig hebt, maar het lijkt erop dat je geen contact kunt maken met iemand om je te helpen het op te lossen. Als u geen informatie over klantenondersteuning kunt vinden op de website van een platform, is dat geen goed teken (vooral voor beginners).

Kijk naar beïnvloeders op het gebied van beleggen in P2P en kijk wat ze te zeggen hebben. Niet alleen moeten de zware hitters van de industrie goede dingen te zeggen hebben over een platform, maar ze moeten in staat zijn om met hun eigen persoonlijke ervaring met het platform te praten en bijpassende voorbeelden en gegevens te verstrekken.

Zoek naar een platform met verschillende opties voor verschillende niveaus van beleggen. Als je net begint, wil je misschien meer geautomatiseerde functies, maar als je leert, wil je misschien doorgaan naar een meer handmatige en aangepaste strategie.