Tips voor het verlagen van de kosten van autoverzekeringen

Spread the love

De kosten van autoverzekeringen kunnen een groot deel van uw rijbudget halen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Hier zijn 15 tips om u te helpen uw jaarlijkse premie te verlagen.

1. Kijk rond

De Association of British Insurers (ABI) schat dat u tot een derde kunt besparen op uw jaarlijkse premie, gewoon door rond te shoppen. Accepteer dus niet alleen automatisch elk jaar uw verlengingsofferte. Veel verzekeraars bieden een automatische korting van 5 procent voor online transacties. Of u nou een bedrijfswagen verzekering zoekt of een verzekering voor uw eigen wagen, u zou graag zo min mogelijk voor uw verzekering willen betalen. Dat kunt u doen door verzekeringen te vergelijken en om te zien welke de beste dekking en prijzen aanbieden. U kunt goedkope autoverzekering vergelijken via een vergelijkingswebsite.

2. Beperk het aantal personen dat mag autorijden

Hoe meer mensen onder een polis vallen, hoe meer het waarschijnlijk zal kosten. Jonge bestuurders zijn bijzonder duur om te verzekeren, dus vergeet niet uw kinderen van uw polis af te halen als ze er zelf een krijgen.

3. Verzoek om een hoger eigen risico

De meeste verzekeringspolissen bevatten een extra bedrag (het bedrag dat u moet betalen voor reparaties waarvoor een claim wordt ingediend). Als u bereid bent dit te verhogen, kunt u een lagere premie krijgen.

4. Gebruik uw auto niet voor werk

Verzekeringen die alleen betrekking hebben op “sociale, huishoudelijke en plezier” zijn over het algemeen het goedkoopst.

5. Ga akkoord met een kilometerstand

Dit kan u korting geven, simpelweg omdat auto’s die minder vaak op de weg rijden minder snel bij een ongeval betrokken raken. AA Insurance schat dat het accepteren van een jaarlijkse limiet van 12.000 mijl een korting van 5 tot 10 procent zou opleveren. Een limiet van 5.000 mijl kan nog meer verdienen. Dit is vooral handig voor huishoudens met meer dan één auto.

6. Vermijd commissie van makelaars

Direct Line beweert dat aankopen via tussenpersonen de verzekeringskosten met maximaal 30 procent kunnen verhogen.