Tips voor het gebruik van uw eerste creditcard

Spread the love

Bouw vanaf het begin goede kredietgewoonten op.

Uw eerste creditcard kan een stap zijn in de richting van het opbouwen van een sterke financiële toekomst en het bereiken van een uitstekende credit score – of het kan leiden tot een berg schulden die u jarenlang kunt terugbetalen. Voordat u uw eerste creditcard gebruikt, volgen hier enkele tips om u op het juiste pad te helpen.

Stel een budget in

Creditcards aanvragen is een handige manier om aankopen te doen en beloningen te verdienen, maar deze mag niet worden gebruikt om dingen te kopen die u niet kunt betalen. Als u een realistisch idee hebt van het bedrag dat u kunt uitgeven en afbetalen aan het einde van de maand, voorkomt u dat u over uw hoofd komt.

Probeer een budget te gebruiken zoals de 50/30/20- methode, die suggereert dat u 50% van uw thuisgeld besteedt aan benodigdheden zoals huisvesting en boodschappen, 30% of minder aan items die u wilt, maar niet nodig hebt, en 20% of meer op sparen en afbetalen van schulden. Dat helpt om uw creditcarduitgaven in lijn te houden met uw inkomsten en andere prioriteiten voor sparen en uitgeven.

Houd uw aankopen bij

De eerste stap is het berekenen van het bedrag dat u kunt betalen. Daarna moet u ijverig zijn in het bijhouden van uw aankopen gedurende de maand, mogelijk met behulp van de mobiele app of website van uw creditcard. Zodra u uw maandelijkse bestedingslimiet heeft bereikt, vermijd het gebruik van de kaart totdat u het saldo heeft betaald. Dit soort discipline helpt u bij het opbouwen van een goede credit score en houdt u van creditcardschuld. U kunt ook een creditcard zonder bkr aanvragen.

Automatische betalingen instellen

Het kan enige tijd duren om te wennen aan het betalen van een factuur elke maand. Bescherm uzelf tegen late creditcardrekeningen door automatische betalingen vóór uw vervaldatum in te plannen. Zorg ervoor dat de geplande betaling meer is dan de minimale betaling – vooral voor uw volledige saldo – en dat u voldoende saldo op uw bankrekening hebt voordat de betaling wordt gepland. Anders worden mogelijk te late kosten of terugbetaalde kosten in rekening gebracht.

Tijdig betalen is ook belangrijk omdat de betalingsgeschiedenis de grootste bijdrage levert aan uw credit score, het driecijferige nummer dat kredietverstrekkers gebruiken om uw kredietgebruik te evalueren. Probeer elke creditcardrekening op tijd te betalen om uw score sterk te houden.

Uw creditcardbetaling moet elke maand op dezelfde datum worden betaald, zodat u de vervaldatum van uw betaling gemakkelijk kunt bijhouden.