Must-read handelstips voor bitcoin en crypto

Spread the love

Veiligheidsregels zijn in bloed geschreven. Die verklaring is bekend voor elke soldaat die zijn of haar land dient. Hoewel we het niet hebben over een risico voor het menselijk leven, is het verliezen van iemands dure bitcoins door handelsfouten zeker niet leuk.

Dus hoe kun je dergelijke fouten vermijden en in het groen blijven? Ten eerste is het essentieel op te merken dat handelen uw aandacht en 100% focus vereist. Ten tweede is handel niet voor iedereen weggelegd. De volgende tips zijn gemakkelijk te internaliseren omdat deze tips ‘in bloed’ zijn geschreven (mijn bloed). Het is echter moeilijk om ze in realtime toe te passen. Mensen zijn tenslotte niet rationeel.

Heb een reden voor elke transactie

Betreed een handelspositie alleen wanneer u weet waarom u deze invoert en denk aan een duidelijke strategie.

Niet alle handelaren zijn winstgevend omdat dit een nul-somspel is (voor iedereen die hiervan profiteert, verliest iemand aan de andere kant). Grote walvissen drijven de altcoin-markt aan – ja, dezelfde die verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van enorme blokken van honderden Bitcoins in het orderboek.

Clear Stops, Clear Targets: Maak een plan

Voor elke positie moeten we een nauwkeurig streefniveau instellen om winst te nemen en, nog belangrijker, een stop loss-niveau voor het verminderen van verliezen. Het instellen van een stop-loss omvat het selecteren van de maximale hoeveelheid verliezen die we kunnen veroorloven voordat de positie wordt gesloten.

Verschillende factoren moeten worden overwogen om een ​​stop loss-niveau correct te kiezen. De meeste handelaren falen wanneer ze verliefd worden op hun positie of de munt zelf.

Ze zullen misschien zeggen: “Het zal omdraaien en ik zal met een minimaal verlies uit deze handel stappen, ik weet het zeker.” Ze laten hun ego’s de controle over hen nemen, en vergeleken met de traditionele aandelenmarkt waar 2-3 % wordt beschouwd als extreme volatiliteit, crypto exchanges zijn een stuk riskanter: het is niet ongebruikelijk om een ​​munt met slechts 80% binnen enkele uren te dumpen, en niemand wil degene zijn die het nog heeft.

FOMO: Wees bewust

Maak kennis met FOMO, of Fear of Missing Out. Het is inderdaad niet leuk om dergelijke situaties van buitenaf te zien – wanneer een specifieke munt als een gek wordt opgepompt met enorme tweecijferige winsten in slechts enkele minuten.

Die gewaagde groene kaars schreeuwt tegen je: “Jij bent de enige die me niet vasthoudt.” Op precies dit punt zul je merken dat lamme mensen Reddit en Telegram handelsgroepen en de trollboxes van de beurzen overstromen om te praten over de lopende pomp.

Wat doen we dan? Het is heel eenvoudig: blijf vooruitgaan. Toegegeven, het is mogelijk dat veel mensen voor ons de opkomst hebben begrepen en dat de markt in één richting zou kunnen doorgaan, maar onthoud dat de walvissen (zoals hierboven vermeld) gewoon wachten op kleine kopers op weg naar de verkoop de munten die ze kochten voor lagere prijzen. De prijs is hoog geworden en het is duidelijk dat de huidige gelukkige houders alleen uit die kleine vissen bestaan. Ga dus na wat de bitcoin koers vandaag is.